mrt 172008
 

touchgraph.jpgMarco Derksen wees er in november 2005 op, kort daarop gevolgd door diverse andere blogs. Ik kwam er weer op naar aanleiding van de post Twitter op 17 verschillende manieren bekeken About:blank die verwees naar een post van FlowingData over visualisatie van (het gebruik van) Twitter.

Via een reactie op de laatstgenoemde post kwam ik bij een post van ReadWriteWeb die ook over visualisatie ging. En toen zag ik ‘m weer genoemd (de tool/service die Marco noemde): TouchGraph.Echt de moeite waard. Daarom wil ik hem hier op frEdSCAPEs even weer laten ‘schitteren’. TouchGraph is een fraaie recht-toe-recht-aan manier om relaties tussen urls te visualiseren (en ik vind hem bijzonder omdat de output zo lekker KISS is. En daar hou ik van).

The TouchGraph Google Browser reveals the network of connectivity between websites, as reported by Google’s database of related sites.

~ TouchGraph | Products: Google Browser

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.