mrt 272008
 

Het ontwerp of de inrichting van web sites, web interfaces en web services is geen sinecure. Gelukkig zijn er voor de ontwerpers veel hulpmiddelen online beschikbaar. De mooiste vind ik de zogenoemde patterns.
Wat zijn Patterns? Op wikipatterns.com staat een korte beschrijving:

A pattern is a model considered worthy of imitation (i.e., if it worked for others, it can work for you). Newcomers can benefit from their predecessors’ experiences so they don’t have to make the same mistakes fumbling around for the same solutions to the same problems. Just as importantly, patterns give adepts a shared language in which to speak about these common concepts.

N.B. Een WistJeDatJe:Ward Cunningham, de uitvinder van de Wiki, heeft de allereerste Wiki bedacht omdat hij behoefte had aan een website waar alle knowhow op het gebied van PeopleProjectsAndPatterns in SoftwareDevelopment kon worden vastgelegd.
Een paar uitstekende voorbeelden:

~ User Interface Design Patterns

~ UI Patterns and Techniques

~ Interaction design patterns

~ Yahoo – Design Pattern Library

~ Wiki patterns

Op allerlei gebied zit kennis en ervaring in blogs. Wat zou het toch geweldig zijn als daar ook pattern-verzamelingen zouden worden gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Marketing of van Onderwijs

N.B. Een WistJeDatJe: Ward Cunningham, de uitvinder van de Wiki, heeft de allereerste Wiki bedacht omdat hij behoefte had aan een website waar alle knowhow op het gebied van PeopleProjectsAndPatterns in SoftwareDevelopment kon worden vastgelegd.

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.