apr 212008
 

Ik Twitter zelf niet meer (heel af en toe een ‘direct message’ uitgezonderd) maar volg wel of er bepaalde items aan de orde komen. Ik doe dat op de Dave Gillmor (van de News Gang)-manier, die dat wat in deze post is beschreven is op een heel slimme manier nog net weer een tikkie verder door trekt. En dan zeggen ze altijd: “Here’s how to do it:

 1. ga naar Twitter > Settings
 2. selecteer ‘Devices’
 3. vul bij ‘Instant Messenger’ je GMail adres in
 4. en selecteer in de drop-down naast het veld voor je GMail account de optie ‘GTalk’
 5. klik ‘Save’
 6. doorloop de verificatieslag die hierna volgt
 7. voeg ‘twitter@twitter.com’ aan je GMail contact lijst toe
 8. start een chat met ‘twitter@twitter.com’
 9. geeft in die chat (of via het ‘What are you doing’ venster op de Twitter home page) met ‘track’ commandos de termen op die je wil volgen Let op! Plaats die termen in rechte haken [..], zodat je iedere tweet waar de track-term in voor komt binnenkrijgt in je GoogleTalk chat.
 10. en de rest gaat van zelf

Het gave is dat je zelf helemaal niet online hoeft te zijn om deze tracks binnen te halen. GoogleTalk slaat immers elke chat die je voert voor je op zodat je hem later rustig kan bekijken. Weer zo’n gaaf voorbeeld van Small Pieces Loosely Joined

_______________ » Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.