mei 082008
 

In de categorie Life hacking een paar handige tips voor iPhone/iPod touch gebruikers

Tekst-edit Wat velen niet weten (althans dat is mij gebleken): De spellings-controle en spellings-correctie in een bepaalde taal is afhankelijk van de keuze van het International Keyboard. Schakel dus (desnoods midden in de tekst-edit sessie) over naar de gewenste taal en je wordt bij fouten op je vingers getikt en geholpen. De International Keyboards/talen waar je ondersteuning voor wenst kan je opgeven in Settings » General » Keyboard. Switchen tussen de verschillende Keyboards/talen doe je door als je in de tekst-edit mode bent op de globe-toets links naast de spatiebalk te Tap-en. De gemaakte keuze verschijnt korte tijd als tekst op de spatiebalk.

Alleen bij keuze English (US) Keyboard

  1. Het Tap-en van de apostrof-toets zoals in isn’t, can’t en won’t tikken hoeft niet! Tik isnt, of cant of wont en de apostrof wordt automatisch toegevoegd. Als je dat niet wil, dan het kruisje achter de gesuggereerde spelling tap-en.

Alle Keyboard keuzes

  1. Tap-Tap-Spatiebalk plaatst een punt achter het laatst ingevoerde teken (TENZIJ dat een spatie was!)
  2. Shift & Slide letter » Hoofdletter. Bespaart een Tap.N.B. Shift & Slide = Tap de shift-toets en schuif terwijl je vinger met het scherm in contact blijft naar een bepaalde letter en haal je vinger van het scherm af.
  3. Tap & Hold letter » Kies uit de beschikbare diacritische tekens. Diacritische tekens zoals é, ü, ë, à toets je in door de lettertoets iets langer dan een gewone ‘tap’ aan te raken. Na korte tijd verschijnen alle beschikbare diacritische varianten. Kies het gewenste teken door zonder het contact met scherm te verliezen naar de toets te schuiven en dan lost te laten.
  4. Domein-extensies anders dan .com. In geval van invulvelden voor een url of e-mailadres verschijnt in het keyboard op de plaats van de spatiebalk het voor de hand liggende toets-trio ’.’, ‘/’, ‘.com’, respectievelijk ’@’, ‘.’, ‘.com’. Bij keuze van een Keyboard/taal anders dan English (US) verschijnt na Tap & Hold van de .com-toets een extra keuze, namelijk de domein-extensie die voor de gekozen taal voor de hand ligt. Nederlands » .nl, Duits » .de, Frans » .fr, etc. Kies door zonder het contact met scherm te verliezen naar de gewenste extensie te schuiven en dan lost te laten.

Safari

  1. Tap-tap bovenbalk » Scroll naar de top van de web-pagina
  2. Tap-en-hold een link gedurende een seconde » Toont de url van de link

Algemeen

  1. Sleep/wake SAMEN MET Home button gedurende 10 seconde » Reboot
  2. Home button gedurende 6 seconde » Breek huidige applicatie af

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.