nov 062008
 

Hoe langer ik er over nadenk, hoe minder ik het begrijp: Die touch screen-bediening via je computerscherm bedoel ik.

Denk je nu echt dat je, na er een dag of zo mee gespeeld te hebben en de fun er af is, nog steeds met de apps op je computer interacteert via je beeldscherm?

Je denkt toch niet echt dat het handig is om afbeeldingen met je  vingers op het beeldscherm te draaien, sorteren, door te bladeren of anderszins te manipuleren?

Je denkt toch echt niet dat ik het goed vind dat iemand met zijn vingers voortdurend aan mijn beeldscherm zit? [Vieze vingers, krassen, krombuigende/scheurende/afbrekende laptop deksels].

Qua bediening zal er in de toekomst beslist een hoop gaan veranderen, maar dat voor personal computers touch screen-bediening DE nieuwe richting is geloof ik niet. Dan zie ik meer in de multi touch pad-bediening zoals die nu zijn intrede heeft gedaan.

N.B. Ik heb het hier niet over werkomstandigheden waar muis en toetsenbord in de weg zitten of onwenselijk zijn. In die situatie zal ‘touch-bediening’ kunnen helpen, hoewel ik denk dat tap&spraak-besturing misschien nog wel veel meer kans op succes heeft.
Multi-Touch in Windows 7 (link 2016-11-15  bijgewerkt omdat de oorspronkelijke [in Flash] niet meer werkte)

Ik snap dus echt niet waarom de touch screen-bediening die Microsoft in Windows 7 gaat aanbieden bij sommigen zo’n enthousiaste belangstelling heeft.

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.