dec 202008
 

Interessante discussie naar aanleiding van een blogpost Blogger of the Year 2008 van Dave Winer. Die discussie vindt deels plaats op zijn blog Scripting News, gevolgd door een ‘discussie’ op Twitter, op zijn beurt weer vervolgd op FriendFeed. Hij schreef in zijn post:

Last year, after giving it much thought, I decided to give out an award that I called, unoriginally, Blogger of the Year. I felt entitled to do so because I am a blogger, like millions of other people. Why should I, of all the people who blog, give an award once a year to someone who, imho, exemplifies what’s great about blogging? Because I can. And of course so can you. That’s the point of blogging. Nothing makes my blog better than any else’s. It’s what I put here, my ideas, my beliefs, my desires, my foibles and foils — oh never mind. The point is you can give out an award too.

Vervolgens dus de discussie op Twitter en op FriendFeed waaruit blijkt dat een verschillende insteek gekozen wordt bij het begrip ‘Blogger of the Year’. In die discussie wordt de insteek van Winer helder. Winer zegt daar:

To me the unsung heroes of the blogging world are the ones who pour themselves personally into the blog and is not their livelihood. Interestingly the thing that attracts this years winner to me is not so much what he does on his blog, rather what he does on Twitter. 🙂 

Hij vindt ‘bloggers’ dus eigenlijk mensen die NIET bloggen voor de kost. Mensen die bloggen voor de kost zijn professional writers en da’s heel wat anders. Laat ik het daar nou helemaal mee eens zijn! Hmmm… Ik ben het wel vaker met deze man eens. Gek is dat…

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.