feb 112010
 

Er zijn mensen die helaas niet voldoende tijd nemen om eerst goed te kijken wat een device, een dienst of wat dan ook kan en niet kan vóórdat er een oordeel wordt geveld.

Dat triggerde bij mij de volgende ‘verwonderpunten-post’:

Verwonderpunt 1:

Gek toch dat sommigen de iPad op voorhand als ‘een mislukking’ kwalificeren.

Ik vind dat gek omdat die zelfde mensen weten dat het overgrote deel van de web-bevolking straks massaal richting the cloud gaat en dat een browser waarmee je makkelijk tussen de verschillende geopende pagina’s kan wisselen voldoende is om alles te doen wat ze op het web willen en moeten doen.

Zou het komen omdat ze niet weten dat wat je nog echt ‘op je eigen computer zou willen kunnen doen’, (ik denk bijvoorbeeld aan foto’s/video’s/audio en andere content produceren of bewerken), geen multi-tasking vereist omdat daar applicaties voor zijn (of ontwikkeld kunnen worden) die er zelf voor zorgen dat als het nodig is met het web ‘gepraat wordt’?

Verwonderpunt 2:

Gek toch dat je meer dan eens hoort dat de niet touch-gevoelige zwarte rand rondom het touch gedeelte van het scherm van de iPad te breed’ is. Sommigen vinden dat de rand best wel smaller had mogen zijn, weer anderen zelfs dat die rand helemaal niet nodig is (en het hele scherm dus touch gevoelig is).

Eh… Je hoeft de iPad niet eens in je handen gehad te hebben om te weten dat het opperen van die gedachte niet bepaald getuigt van gezond verstand en van ruimtelijk inzicht.
Ik ga niet eens uitleggen waarom.

Verwonderpunt 3:

Het ontbreken van multi-tasking op de iPad is voor sommigen een no-brainer.

Misschien dat het volgende helpt?:
Mensen zéggen wel dat ze multi-tasking niet kunnen missen, maar wat ze in feite willen (en daar gaat ‘t om) is dat je seamless en als het kan een beetje snel tussen de verschillende bezigheden (lees een app of web-app) kan schakelen en content van de ene app wil kunnen meenemen naar de andere app.

To whom it concerns: Praat anderen niet na en kijk nu nog eens een keer goed naar de (on)mogelijkheden van de iPad en vorm dan (opnieuw?) een mening.

De mijne heb ik al eerder gegeven: De remake van de personal computer.

Apple is (met als aanloopje de iPhone, de iPod touch en) over anderhalve maand met de iPad er mee bezig (en gaat er denk ik in slagen) miljoenen gebruikers echt naar de cloud te trekken. Te tijd is er rijp voor. Soms gaat het om nieuwe gebruikers maar vroeger of later zullen ook mensen hun huidige PC of Mac of Netbook in de hoek gooien in ruil voor de iPad.

N.B. Ik heb het volgende (althans iets van gelijke strekking) al vaker gezegd en hier is een plek om dat nog eens een keer te herhalen: Ik ben geen door-dik-en-dun-Apple-fan, maar het bedenken van de iPad getuigt van visionair denken en slim en perfect getimed handelen.

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.