feb 252011
 

Ik ben bij tijd en wijlen doende met het bekijken van de mogelijkheden van de iPad voor idea processing. Een wezenlijke aspect bij idea processing is de mogelijkheid om op de iPad schetsjes en handgeschreven notities te kunnen maken. Hiervoor heb je een soort van pen nodig (een stylus) waarmee je op het aanraak-gevoelige scherm kan tekenen en schrijven.
iStijl.nl beschrijft zo’n stylus als volgt:

Een iPad stylus pen is een pennetje van bijv. metaal met veelal een zachte duurzame tip. De punt van de stylus glijdt met precisie over het oppervlak van het scherm, waardoor het leuk en gemakkelijk is om te schetsen, tekenen, schrijven of typen. Getriggerd door de blogpost

De stylus versus je vingers – iPad versus tabletPC van Pierre Gorissen ben ik op zoek gegaan naar reviews van diverse in NL verkrijgbare ‘pennen’. Bij reviews geef ik vaak de voorkeur aan video reviews, omdat mij dat een veel betere indruk geeft van hoe zoiets er uit ziet en hoe het werkt. In NL is er een behoorlijk assortiment verkrijgbaar.

Op iStijl.nl een aardig overzicht. Ik vind de volgende review van bijna 43 minuten! (opgesplitst in drie video’s) wel een van de beste die er te vinden is. In de review wordt een drietal vaak genoemde pennen niet alleen getoond en gedemonstreerd maar ook uitgebreid aan de tand gevoeld qua vormfactor, drukgevoeligheid, etc., kortom qua usability (en daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om). Het zijn de AluPen van Just Mobile, de Pogo Sketch (van Ten One Design) en de iPad Stylus van Griffin.

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

N.B. De AluPen wordt geleverd MET ‘case’ waardoor de tip van de pen tijdens transport beschemd wordt.

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.