apr 272011
 

Ik heb Evernote een poosje geprobeerd, maar besloten om hem -hoe mooi de service ook is- niet meer te gebruiken. Het kunnen werken met plain-text files met daar in platte tekst of content in Markdown is een onderdeel van mijn work-flow. In Evernote is het niet mogelijk een platte tekst bestanden op te bergen en die er vervolgens weer ongeschonden uit te halen. Voor mijn workflow is het ontbreken van die optie in Evernote een show-stopper.

Ik hou het dus op Simpelnote/Notational velocity1 in combinatie met DropBox en dan neem ik daarbij het ontbreken van de OCR feature (zodat gezocht kan worden naar teksten in afbeeldingen van visitkaartjes of etiketten etc.2) op de koop toe.

N.B. Trouwens… Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Evernote op de lock-in toer zit. En daar hou ik niet van.


  1. Ik gebruik NValt 2.0, een variant die Markdown ondersteunt 

  2. Heb ik nog nooit nodig gehad 

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.