apr 292011
 

Hoe vaker ik naar de verzameling apps op mijn iPad en iPhone kijk, hoe meer ik me er over verbaas en me erger aan het feit dat ik als ik een bepaalde app op wil starten hem niet snel genoeg kan vinden. Natuurlijk weet ik dat Spotlight een prima manier is om een app te starten, maar als ik de apps anders wil groeperen en dus moet zoeken WAAR ik hem heb staan (welk scherm, welke folder) dan moet ik vaak (te) lang zoeken.1
Ik ga het daarom een poosje over een andere boeg gooien en kijken of me dat bevalt.

  1. Ik gooi alle apps die ik niet dagelijks gebruik optisch weg (ik parkeer ze ‘verderop’ i.e. helemaal achteraan op een apart scherm) en zet alleen apps die ik vaker gebruik op de eerste schermen.
  2. Ik ga van de tools die min of meer hetzelfde bieden er maar één daadwerkelijk gebruiken en proberen om met die app ook de dingen te doen waarvan ik tot nu toe dacht dat dat alleen maar met een van die andere apps kon.
    Minimalisme2 noemen ze dat.

Ik hou van KISS, ben aanhanger van de Small Pieces Loosely Joined filosofie en dus dol op Little tools that do one thing welk en ik hoop dat ik ook van Minimalisme ga houden.
Het zou in ieder geval enorm welkom zijn.

Overigens… Merlin Mann is ook erg bezig met Minimalisme. Kijk maar… 😉

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

scrncst :: mnmlst dsk from Merlin Mann on Vimeo.


  1. Ik denk dat veel anderen met hetzelfde probleem kampen. Waarom er nog geen app is geschreven die een keurig overzicht geeft van wat ik waar heb staan verbaast me dan ook in hoge mate. 

  2. In deze context is minimalistic computing beter. 

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.