nov 302011
 

» Geheime keylogger op 141 miljoen smartphones | Webwereld

“Miljoenen smartphones zijn uitgerust met geheime spyware van Carrier IQ. De software doet dienst als keylogger, onderschept sms-berichten en logt zelfs sms’jes en https-verkeer.
Carrier IQ is een programma dat standaard meegeleverd wordt op Android-, BlackBerry- en Nokia-toestellen en is ontdekt door Android-developer Trevor Eckhart. De dienst wordt geïnstalleerd door toestelfabrikanten die willen weten op welke manier hun telefoons worden gebruikt. Ook de mobiele operators zijn zeer geïnteresseerd in deze informatie.”

Ik wens alle gebruikers van een Android-, BlackBerry- of Nokia-toestel veel plezier met hun toestel en een goede nachtrust!

Update 20111201: Het blijkt nu dat ook de iOS devices ‘verziekt’ zijn met deze app. 🙁
Enig pluspunt is dat de app standaard (iOS device out of the box) niet geactiveerd is en er (voor zo ver nu bekend) geen key logging kan plaatsvinden.

… De versie die op iOS 5 staat volgens Paul standaard uitgeschakeld, maar oudere versies zouden wel informatie kunnen versturen naar Carrier IQ. Om de spyware op iOS 5 definitief uit te schakelen is volgens Paul het uitzetten1 van “Diagnostics and Usage”, of in het Nederlands “Diagnose en Gebruik” genoeg. In zijn blogpost beschrijft Paul tot in detail hoe de logfiles van Carrier IQ zijn terug te vinden op iOS 3, 4 en 5 …

Dus… de ‘goede wensen’ gelden ook voor de Apple-gebruikers onder ons. Mijzelf incluis! En! Zet -als dat nog niet het geval is- Diagnostics and Usage[^voetnoot1] op Don’t Send.

Update 20111202:
Gelukkig blijkt ‘het kwaad’ op de iOS devices 100% mee te vallen:
» Pfew! [Carrier IQ]


  1. FredZ: Dat vind je onder General » About [of Algemeen » Over

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.