feb 062012
 

    Als de Mail app cache gevuld is met ongewenste en foutief ingegeven emailadressen dan wil je maar één ding: De cache van die adressen ontdoen.
Helaas is daar geen ‘knupke’ voor dus moeten we iets anders verzinnen.
De Mail app cache in iOS is een buffer met de meest recent gebruikte emaildressen. Ook niet-bestaande emailadressen worden bewaard1.
Correcte adressen, adressen met tik-fouten en ook en niet-bestaande adressen komen in de cache op de plaats van wat er al in buffer zat. Zodra er een nog niet gebruikt email-adres wordt ingevoerd wordt de oudste uit het buffer gegooid om plaats te maken voor de nieuwe. Van dit mechanisme gaan we dankbaar gebruik maken om van al die ongewenste adressen af te komen.

Daar gaan we:

  • Tik in het ‘Aan’-veld geen email-adres maar iets anders2, bijvoorbeeld qa [return], qb return, qc return, qd return, etc. in en tap vervolgens ‘verstuur’.
  • Je iPad komt dan met een waarschuwing dat het adres niet bestaat. Dat klopt want dat wisten we al 🙂

N.B. Het aantal foutieve adressen dat nodig is hangt af van het aantal ongewenste emailadressen. Ergo: Zo gauw er weer eentje opduikt weer even opnieuw deze truuk toepassen. Weliswaar wordt de Mail app cache nu ‘vervuild’ met andere ‘suggesties’, maar als je de ongeldige letter-combi’s slim gekozen hebt[^voetnoot2] zul je daar weinig last van hebben.


  1. Enige voorwaarde is dat de syntax van een emailadres klopt. De manier waarop een emailadres in elkaar steekt (i.e. de ‘syntax’) is in Wikipedia beschreven. 

  2. Als je slim bent neem je combinaties van letters die niet in je email-adres verzameling in gebruik zijn. Email-adressen met daarin de letter ‘q’ zullen bij de meesten dun gezaaid zijn.
    » Wikipedia: Syntax email adres 

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.