sep 162012
 

Hier sta ik. Ik kan niet anders.

De manier waarop Facebook opereert en omgaat met je privacy is vaak ‘op het randje’ gebleken.
In de loop van de tijd kwamen daar andere ‘oncomfortabelheden’ bij zoals het feit dat Facebook alles wat je op het web doet bijhoudt. En wat ik het meest storend vind is dat je als je van bepaalde web-diensten gebruik wil maken een Facebook-account MOET hebben. Denk bijvoorbeeld aan Spotify.

Mensen die me kennen weten dan ook dat ik voortdurend aan hik tegen het gebruik van Facebook en rondtoeter dat Facebook ‘evil’ is.

Maar… ik moet ook reëel zijn: Je kan tegenwoordig niet meer om Facebook heen. Als je Facebook als informatiebron uitsluit mis je een hele hoop en zo langzamerhand mis je zelfs te veel.
Ik moet daarom erkennen dat ik me niet langer kan permitteren om Facebook te negeren om de simpele reden dat daar voor mij relevante informatie wordt verspreid die ik nergens anders kan halen of omdat Facebook nog maar de enige manier is om feedback te geven. Dit geldt in het bijzonder voor een aantal producten, diensten en podcasts en een paar personen die in plaats van een eigen website (met eigen URL) Facebook gebruiken als hun stek op het web. Het aantal bronnen op Facebook dat ik wil kunnen volgen groeit gestaag.

Ik zie ook een kans: Op Facebook kan ik een nieuwe plek creëren waar ik wat meer kan doen aan promotie voor mijn MacLessen activiteiten.

Dus… de kogel is door de kerk.
» Fred Zelders op Facebook

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.