okt 032012
 

Getriggerd door deze tweet vandaag:

Zojuist achtergekomen dat het laden van de homepage van #frankwatching mij bijna 3Mb van mijn #databundel kost. hmmm…

Ik constateer dat een niet gering aantal website-ontwikkelaars/-designers één van de meest essentiële regels voor web design met voeten betreedt, namelijk “bezorg je bezoeker een goede user experience en behandel hem met respect”.
De ene site is nog mooier dan de andere, maar ondertussen wordt de portemonnee van de bezoeker ongemerkt gedraind. De sites zijn namelijk van een ongehoord grote omvang, soms vele Megabytes!

In de tweet wordt Frankwatching genoemd, maar neem zelf de proef op de som maar bij andere sites en je zult verbaasd staan1.

Tijdens een verblijf in Frankrijk een bezoek aan de Home page van Marketingfacts.nl en Frankwatching.com en je T-Mobile Dagpas is al weer op2.

Ook mijn eigen weblog doet het overigens nog niet optimaal. frEdSCAPEs draait op Tumblr en ook al is het ontwerp minimalistisch, toch is de pagina buiten proporties groot. Voor bezoekers met een iPhone (en wellicht ook andere smart phones) wordt overigens een aanzienlijk ‘lichtere’ pagina geserveerd.

N.B. Misschien tijd om de keuze van Tumblr nog eens te heroverwegen want dit kan natuurlijk niet 🙁

Update 20121004 13:30:15
De follow up: Hulde voor Frankwatching.com’s fast response! – frEdSCAPEs


  1. Gebruik bijvoorbeeld Pingdom Tools 

  2. Inhoudelijk prima sites. Niks mis mee! 

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.