nov 172012
 

Webpagina-ontwerpers, -bouwers en webmasters hebben als het goed is niet alleen oog voor de functionaliteit en look & feel maar ook (en misschien wel met name) voor performance.
Performance is immers cruciaal (zeker in de mobiele browser omgeving), want meer bytes/data betekent een langere laadtijd en… meer kosten voor hosting en meet kosten voor je bezoekers!

Sinds kort in de App Store WebLenz1, een app voor webdesigners, webontwikkelaars & webmasters.

… die gedetailleerde informatie nodig hebben over de performance en grootte van webpagina’s. WebLenz meet de laadtijden en formaten van alle elementen (zoals plaatjes, javascripts, stylesheets, frames) die op een webpagina gebruikt zijn en geeft hiernaast additionele meta-informatie over deze elementen zoals de headers en het wel of niet ondersteunen van compressie.

Met WebLenz kan o.a. een goed inzicht worden gekregen aan welke elementen van de webpagina moet worden gewerkt om de performance te verbeteren danwel de gebruikte bandbreedte voor de gebruiker te verminderen. Ook welke gebruikte diensten van derden eventueel een bottleneck zijn voor de performance.

Op de support pagina’s is alle informatie te vinden:
~ WebLenz – Depercon

Aan de mogelijkheden te zien een tool voor de iPhone (draait ook op iPad) die geen concurrentie heeft.

~ WebLenz voor iPhone

Gerelateerd:
~ frEdSCAPEs 3.0 – Geen respect voor de Customer zijn portemonnee [20121003]


  1. Van de hand van @Xander Zelders 🙂 

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.