mrt 102013
 

Met een ‘file systeem’ kan je files manipuleren (hernoemen, verplaatsen, verwijderen, dupliceren, etc). Met alle ‘gevaren’ van dien (zeg nou zelf).

Met een ‘file picker’ kan je files die je in een bepaalde app wil openen of bewerken (bijvoorbeeld een pdf, of een txt, of een mp3) aanwijzen in een lijst van ‘pickable files’.
De developer geeft aan of het bestand dat zijn app maakt of bewerkt al dan niet door een andere app geopend/gedeeld mag worden. Zo’n file wordt dan niet binnen de app maar in een gemeenschappelijke repository gezet (net zoals dat nu met foto’s in iOS gebeurt) en verschijnt die file in de eerder genoemde file picker lijst als een iOS app de open-dialoog start.

Mijn idee:

File systeem: Neen, vanwege mogelijkheden voor ongewenste en gevaarlijke bij-effecten.
File picker: Ja graag!

Het enige dat wat mij betreft in iOS ‘better’ kan en mag is het toevoegen van een file picker. Dat ontbreekt nog. Verder met de handen afblijven van iOS. Prima zo!

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.