mrt 142013
 

“RSS is dood” schreeuwde de helft van de wereld en de andere helft papegaaide hen na.
En nu Google officieel aankondigt om per 2013-7-01 met Google Reader te kappen schreeuwen diezelfde mensen moord en brand.

Neem me niet kwalijk maar ik snap ‘t allemaal niet meer.

_______________ »  Download deze post als een e-book

  4 Responses to “RSS Verwonderpunt”

  1. Dat komt omdat je aannames niet kloppen: een deel van de online media roept idd al jaren dat RSS dood is. De gebruikers van RSS hoorde je toen niet want daar tegenin roepen heeft geen nut.Dat deel dat RSS gebruikte en nog steeds gebruikt (bijvoorbeeld om dit bericht van jou te vinden) baalt nu als een stekker omdat ze gedwongen worden om een alternatief te zoeken (want de meeste van die gebruikers maken gebruik van Google Reader). En ook nu roepen een aantal van die online media om het hardst. Want nieuws is nieuws immers. Of je nou roept dat het schandalig is dat Google ‘ons’ dit aandoet of dat je roept dat ‘nieuwsjunkies’ moord en brand schreeuwen. Dus…niet dezelfde mensen die schreeuwen en niet dezelfde doelen.

    • Je hebt voor een deel gelijk. Maar ik ook. :-)Ik ga de mensen (en daar horen er ook veel gebruikers uit de online media wereld bij) die Google Reader gebruiken en niet eens in de gaten hadden dat RSS daar aan ten grondslag ligt niet de kost geven. Want dat zijn hele volksstammen.

  2. Fred welke feedreader gebruik jij nu op je mac Ik gebruik reeder, die komen wellicht wel met iets nieuws begreep ik.

    • Hans, Ik gebruik ook Reeder, maar daarnaast ook een oudere versie van de OSX app NewsFire. De laatste biedt mogelijkheid om slimme folders (filters) te maken. Ik weet niet of de actuele versie die optie ook biedt.Een reader die ook zoiets biedt is de gratis app Vienna. (Staat in de Mac App Store). Exporteer je GoogleReader feeds (OPML/XML bestand) en importeer die vervolgens in Vienna.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.