feb 212014
 

Dat Apple met nieuwe wearable computing devices gaat komen staat als een paal boven water.
Ik verwacht uitsluitend in de vorm van een polsband die stand-alone kan werken en dus uitgerust moet zijn met een vorm van feed back (display of audio) en (afhankelijk van de functies) bediening (touch of stem en wellicht gestures).
Ongetwijfeld komt er ook een polsband die via Bluetooth 4.0 LE rechtstreeks kan communiceren met je iPhone of iPad.

Geen discussie dat dergelijke polsbandjes handig zullen zijn. Maar er is nog een andere reden waarom deze ontwikkeling erg goed van pas kan komen.

Voor polsbanden geldt dat naast alle bekende voordelen er van vanwege de dingen die je er mee kan doen er sprake is van nog een aantal andere eigenschappen waardoor ze aantrekkelijk zijn om te gaan gebruiken.

Voordelen t.o.v. phones en tablets:
– Je kan ze niet zo maar ergens laten liggen
– Je kan ze niet uit je hand laten glippen of makkelijk op de grond laten vallen (waardoor kans op schade of effecten) of anderszins verliezen
– Ze zijn mindder makkelijk te ‘rollen’

En nou komt ‘t: Pols-wearables zijn namelijk niet alleen te gebruiken als bijvoorbeeld een horloge, een stappenteller, een positie-logger of een life-logger, een gesture controller, maar zijn ook geschikt om er privacy-gevoelige en anderszins persoonlijk of zakelijk kritische data in te bewaren (data kluisje met contact info, passwords, card-gegevens, bankrekeningnummers, settings van je Apple TV, etc.) waar de andere iOS devices uit kunnen putten.
Een veel betere implementatie dan opslag in de telefoon of tablet (of de cloud). m

Ik kan me zelfs voorstellen dat je straks met je iCloud account gegevens in je polsband tijdelijk op een willekeurige iPad of MacBook van een ander kan werken.

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.