nov 132014
 

Met de komst van OS X 10.10 (Yosemite) is de werking van de groene “gum drop” links bovenin een OS X window veranderd.

  • Een click op de groene gum drop (met daar in als je er met de cursor boven hoovert twee uit elkaar wijzende pijltjes) maximaliseert het window tot full screen. Dit kan weer ongedaan worden gemaakt door bijvoorbeeld de Esc toets in te drukken.
  • Een click terwijl de Option-toets is ingedrukt (en nu een + in het groene rondje) optimaliseert het window. Optimaliseren houdt in dat automatisch de meest optimale afmetingen van het window worden ingesteld. In feite is deze tweede optie het gedrag van OS X tot en met OS X 10.9 (Mavericks).

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.