sep 112015
 

 Nu de nieuwe iPhones zijn aangekondigd is het moment weer aangebroken om een keuze te maken.  

Juli 2014 ging ik weg bij T-Mobile en stapte over naar Vodafone. Ik kon de bij T-Mobile gekochte iPhone 5 teruggeven en kreeg mijn geld terug. Bij Vodafone koos ik voor een SIM-only abonnement en ik heb zelf een iPhone 5s gekocht met de gedachte om dat toestel eind 2014 weer te verkopen en een iPhone 6 te kopen.

De switch naar de iPhone 6 heb ik eind 2014 uiteindelijk niet gemaakt. De iPhone 5s beviel me prima en deed alles wat ik nodig had.

We zijn Nu een jaar verder. Nu ik de specificaties van de iPhone 6S gezien heb ben ik er nog niet uit of ik de iPhone 6S wel wil hebben. 

De iPhone 6S is uiteraard een geweldig device. Maar slechts op een paar voor mij minder belangrijke punten presteert ie beter dan de iPhone 6.

4K Video, Live Photos en nog bredere panorama’s zijn voor mij volstrekt van nul en generlei waarde[1].

Het enige voor mij belangrijke aspect betreft de prestaties van de camera.

De camera-verbetering – van 8 naar 12 Mega pixels (maar nog steeds dezelfde sensor-afmetingen) werd door Apple bij de presentatie zwaar aangezet. Een vreemd verhaal want Apple heeft jaren geroepen dat ze niet meedoet met de pixel-race omdat ook met minder pixels nog altijd betere foto’s gemaakt kunnen worden.

Ik geloof het pas nadat ik eerst met mijn eigen ogen heb zien dat dit echt tot verbetering van de kwaliteit van de foto’s leidt. 

Het is  even dus wachten op de ervaringen van de echte gebruiker/iphoneograaf om dit aspect te kunnen beoordelen. 

Misschien wordt het wel gewoon de goedkopere iPhone 6 of… ik blijf nog een jaartje door gaan met de iPhone 5s. Wie weet!

Paar weekjes geduld.


 1. Update 2015–09–12: 3D-touch, exclusief voor de 6S-iPhones, daarentegen lijkt me wel een verrijking van de user experience.  ↩

_______________ » Download deze post als een e-book

  10 Responses to “Ik ben er nog niet uit…”

 1. ik blijf (ook) nog even bij mijn iPhone 5s. En wat vind je van de grote iPad?

  • De iPad Pro is fantastisch voor het bedrijfsleven, industrie en de artistieke wereld (beeld analyse, data analyse, ontwerp, tekenen, fotobewerking, videobewerking, muziek en ga zo maar door) en zal het daar ongetwijfeld prima gaan doen ook al is ie net een tikje minder handelbaar.

   Het formaat van de ‘gewone iPad’ is en blijft voor consumenten-gebruik beter. Hoe langer ik er mee werk hoe meer ik er van overtuigd ben dat er voor gewoon gebruik onderweg, op de bank, aan tafel geen betere afmeting denkbaar is.

   Kortom, de iPad Pro is een fraai ding, maar absoluut niet voor gebruik zoals ik de iPad gebruik. Daar is ie te groot en te kwetsbaar voor.
   Ik werk lekker door met mijn iPad Air 2 128 GB. Dat is een toppertje 🙂

   • Ik denk dat ik wel een iPad Pro ga nemen als opvolger voor mijn 2. Zit al jaren te wachten op een groter scherm, kan ik eindelijk weer een boek of tijdschrift lezen zonder brilletje 🙂

    • Da’s een goed argument.
     Maar eh… je kan ook een nieuwe leesbril bij Hans Anders kopen. Kost tot zondag 27 september a.s. maar €29 🙂

 2. Ik denk niet dat de foto’s wezenlijk veel beter zullen zijn als die van de 8MP versie. Persoonlijk zou ik dan eerder voor de 6 serie kiezen vanwege het minder kleine scherm, de veel fijnere vormgeving, de processor en de vingerafdrukscanner. De 6 tov de 5 of 5s is echt een grote stap voorwaarts. De 6s is inderdaad niet echt een grote stap en het is nog maar afwachten hoe betrouwbaar die nieuwe 3D schermtechnologie is. De gewone 6 gaat nu in prijs omlaag (dixons zit nu al op 639 incl 3 jaar garantie) terwijl de 6s mogelijk zelfs meer dan 699 gaat kosten, zogenaamd ivm de hoge dollarprijs. Ik zou zeggen pak nu snel een gewone 6 en je krijgt nu nog een redelijk bedrag voor je 5s. Als je wacht wordt het bij te leggen bedrag alleen maar groter.

  • Dit zijn precies de gedachten die ik ook heb Eric.
   De definitieve beslissing neem ik denk ik komende week. Het duurt nog een paar weken voordat de s-phones in nl over de toonbank gaan.

   De foto’s die Apple door professionele fotografen met de iPhone 6s (plus?) heeft laten maken zijn overigens wel heel erg fraai.

   http://www.apple.com/iphone-6s/cameras/photos/

 3. Goed stuk Fred, ik snap je bedenkingen. Gewoon goed kijken naar de verschillen en dan bedenken of je daarvoor bereid bent te investeren.

  • Thanks Marc!

   Ga jij op dit vlak (iPhone) een nieuwe investering doen?

   • Weet ik nog niet. Ik heb tot nu toe het rijtje 3Gs – 4S – 5S achter de rug. Als ik kijk naar wat ik het meeste gebruik, dan is dat toch de iPad (Air 2). Dat is vooral een combinatie van makkelijk meenemen onderweg en een fijne schermgrootte. De iPhone is meer voor bellen, TomTom, WhatsApp en enkele handige apps. In dat geval vraag ik me af of de 6S echt meerwaarde voor mij heeft.

    • Voor mij is zoals uit de post blijkt fotograferen een niet onbelangrijke feature van de iPhone. Vandaar mijn opmerking over de kwaliteiten/prestaties van de camera. Die gaan echt doorslaggevend worden.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.