nov 262015
 

Inspiratie.jpgJammer dat niet iedere iPhone-bezitter tot iPhone fotograferen komt. Het kan zo veel voldoening geven als je iets moois gemaakt hebt. En het überhaupt er mee bezig zijn is een geweldige bezigheid. Mijn ervaring is dat je ook in je directe omgeving, buiten en binnen, plenty materiaal kan vinden als je er maar oog voor hebt. En dat “er oog voor hebben” kan je ontwikkelen/leren. Wat daar bij enorm helpt is door opdrachten te gaan uitvoeren.

Daarom hier wat Ideeëën.

EyeEm

Misschien is een account bij http://Eyeem.com iets voor jou.

Daar kan je, naast dat je er je eigen foto’s kan uploaden, foto’s van anderen bekijken. Dat inspireert enorm om onderwerpen te vinden.

De site barst ook van inspirerende artikelen. Ze schrijven ook iedere keer nieuwe “Missions/opdrachten” uit.

Ze hebben een iPhone/ipad app EyeEm: https://appsto.re/nl/tK-JA.i

Ik denk dat dit zo’n beetje de beste foto community op het web is. Veel leuker en inspirerender dan Instagram.  

Mijn Eyeem account is https://www.eyeem.com/FredZ 

iPhone Photography School

Op de succesvolle site http://iphonephotographyschool.com van Emil Pakarklis worden regelmatig “contests/wedstrijdjes” met een bepaald thema uitgeschreven. Deelname verloopt via de eerder genoemde Eyeem website.

Verder worden daar dagelijks inspirerende artikelen met do’s en don’ts en howto’s en interviews met meer en minder bekende iPhone fotografen gepubliceerd.

Mission: Pic

Als het je allemaal wat als “too much” lijkt, is hier een opstapje/opwarmertje Mission: Pic met bijbehorende iOS app Mission: Pic  

https://appsto.re/nl/pMWy1.i.

Mission: Pic geeft elke dag een nieuwe opdracht waar veel deelnemers mee aan de gang gaan.

De mop is dat als je daar een account hebt je de inzendingen kan bekijken (en dat inspireert) en goedkeuren of afkeuren. Op die manier komen de beste foto’s naar boven drijven.

De inzendingen van anderen kunnen ook inspireren. Als je dat wil kan je zelf ook foto’s inzenden.

Hier een post op hun weblog met iets verderop bijvoorbeeld een overzicht van de opdrachten die zij in de maand mei van dit jaar hebben gehad:  

http://www.missionpic.com/category/blog/

  

Mogelijkheden genoeg. Misschien zit er iets voor jou bij.

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.