sep 242016
 

Voor de vierde keer twee iPad toetsen-tips:

1. Door op het “123 toetsenbord” de ?-toets iets langer in te drukken wordt de omgekeerde ? (¿) ingevoerd.

2. Door op het “123 toetsenbord” de !-toets iets langer in te drukken wordt de omgekeerde ! (¡) ingevoerd.

Gerelateerd:
iPad toetsen-magie #3 [2016-09-22]
iPad toetsen-magie #2 [2016-09-22]
iPad toetsen-magie [2016-09-22]

_______________ » Download deze post als een e-book

  10 Responses to “iPad toetsen-magie #4”

 1. Thanks, handig voor ‘t Spaans! Daar worden ze veel gebruikt.

  • Toen ik deze post plaatste dacht ik meteen aan jou (en aan Jan Vehey/DNL RE, gehuwd met een Spaanse). ?

   • Leuk! Overigens komen jouw berichten bij mij steeds in de spam-folder terecht, weet niet waarom.

    En even wat anders: m’n iMac is ter reparatie naar Apple. Hij ging een week of 2 plots uit, dacht eerst dat ‘t aan de stroomkabel lag (na vervanging werkte ‘t weer). Ging weer uit, alles geprobeerd (reset, diagnostics, whatever), niets hielp. Vermoed dat ‘t de power supply is. Koop je een Apple, is ‘t nog niet 100%…

    • Geen idee hoe het kan dat mijn berichten in jouw spam folder belanden. Kan je me niet op een white list zetten?

     Ik hoop dat ze je iMac snel voor je gaan fixen Bert!

     • Vorige week weggebracht, duurt nog 1-2 weken voor ik ‘m terugheb. En dan hopen dat ze me geen nieuwe geven, want dan mag ik alles weer gaan installeren/instellen zoals ik ‘t prettig vind…

    • Je hebt toch wel een backup? Superduper o.i.d? Of een Timemachine backup?

     • ‘Ja’ voor al m’n documenten; die staan op DropBox. Ik heb niets in ‘Documents’ of whatever.

      ‘Weet ik niet zeker’ voor de mail (mijn onbekendheid met Apple): ik had vanaf m’n Windows-systeem een aantal ‘.pst’ archives aangemaakt, op DropBox gezet, en gelinkt met Outlook; in de onderstelling (net zoals onder Windows) dat Outlook voor de iMac die pst-archieven verder zou updaten. Dat bleek niet het geval, had uit voorzorg een dump gemaakt vd Mac-mail-omgeving, was een Time Machine (op externe HD) aan ‘t installeren toen ‘t mis ging. Dus of ik al m’n mail terugkrijg zonder al te veel werk…

 2. Is het een idee om over te stappen op de mail app van Apple en… op iCloud/Apple mail? In die app ook je outlook account(s) behandelen. Vervolgens een paar ‘rules’ maken die je outlook mails verkassen naar een of meerdere iCloud-mail postbussen/mailfolders.
  Alles staat vanaf dat moment keurig op je Mac en in iCloud (en synct -als je dat wil- met je iPad en zo).
  Het is maar een ideetje… 😉

  • Zou zo maar kunnen… Ik ken Outlook goed, heb ook Office365 voor 5 computers, dus ‘t was een logische keus. Ik had met Amparo ook Sunrise dat is opgekocht door MicroZacht; dus ik heb nog de hoop dat ‘t ook vanuit Outlook Agenda mogelijk gaat worden elkaars account in te zien (hebben we geen papieren familie-agenda nodig).

   Ik ga d’r ‘s rustig naar kijken.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.