dec 082016
 

In plaats van te kiezen voor een Wifi versterker van KPN heb ik besloten om vanmiddag twee WiFi repeaters voor €19,95 per stuk bij de Action in Eindhoven te kopen.

Het is de WR03 Wireless Wi-Fi repeater van Dymond. Je kan hem gewoon in een 220 volt stekkerdoos of beter gezegd in het stopcontact steken.

Het gave is dat ze “dual band” zijn (2.4 GHZ en 5 GHz)

» meer info over de WR03 repeater

 

Perfect ding! Een AANRADERRRR……

Naschrift: Ik heb op 7 januari 2018 een follow-up geschreven:
__________________________________________
P.S. Als je in de regio Oost-Brabant woont en je verlegen zit om persoonlijke hulp (één op één) met je Mac, iPad of iPhone, dan kan ik je helpen. Ik kom bij jou thuis om in alle rust en in jouw eigen tempo te helpen.Alle details vind je op MacLessen
_______________ » Download deze post als een e-book

  56 Responses to “WiFi repeater van de Action”

 1. Hoi Fred Zelders, er is er nu een bij action voor € 14,95 ook een Dymond, is dat dezelfde en kan je die makkelijk gebruiken, wij zitten op een camping waar je internet moet kopen ( wifitenne) met palen verdeeld over de grote camping, maar dat is vaak vrij slecht. ( slecht weer of veel gebruikers ) soms kunnen ze het signaal van buitenaf iets versterken als je kontakt hebt met wifitenne. Kan je zo’n versterker dan gebruiken? Of heeft dat geen zin. Ben benieuwd naar antwoord.
  Gr.Annelies.

  • Annelies,
   1. Check op de verpakking of het de “WR03 Wireless Wi-Fi repeater” van Dymond is.
   2. Ik kan niet beoordelen of een Wifi repeater daar gaat werken. Dat hangt af van hoe het netwerk op die camping is ingericht en hoe je daar als gebruiker op het netwerk kan inloggen.
   Ik zou zeggen koop die repeater en ga het proberen. Als hij daar niet gaat werken komt hij ongetwijfeld ergens anders wel weer van pas.

   Het spijt me dat ik er verder niks zinnigs over kan zeggen..

   • Oké bedankt, voor het zeer snelle antwoord. Het is een probleem op de camping, ik zie wel. Thuis hoef ik het zeker niet, is een sterk draadloos Wi-Fi.. ik zie wel . Bedankt.

  • Annelies,

   Wanneer je op de camping een slecht wifi signaal hebt. Raad ik jou de EZ Hotspot Extender V3 aan.
   Wij hebben ook een slechte wifi ontvangst op de camping. Bovendien krijgen we altijd maar 1 code voor 1 apparaat. Met de EZ Hotspot Extender V3 kunnen veel apparaten op terwijl je maar 1 code hebt. Veel kampeerders op onze camping gebruiken dit apparaat naar volle tevredenheid.

 2. Hoi Fred,

  Heb zojuist ook een wifi-repeater van de action gekocht. Heb m inmiddels geinstalleerd en het is gelukt om verbinding te krijgen. Er staat dan ook bij wifi-verbindingen dat ie verbonden is maar er staat ook bjj ‘geen internet’. Weet nu echt niet meer waar ik het zoeken moet. Heb thuis een kpn experiabox met modem en router in één.

  Kan jij me verder helpen?
  Zou echt fantastisch zijn.

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Groetjes Ursula

  • Hallo Ursula,

   Misschien dat je hier al mee geholpen bent: Bekijk de YouTube video op https://m.youtube.com/watch?v=on-Vc9Zr4Aw vanaf 0 minuut 52 seconden.
   Daarin wordt uitgelegd hoe je de Dymond WR03 repeater “connect” met je bestaande WiFi netwerk.

   Ik ben benieuwd of je het op deze manier voor elkaar krijgt.

   • Dankjewel voor je snelle reactie. Deze instructievideo had ik al gezien en alle stappen al gevolgd. Het is dan ook gelukt om de repeater te installeren. Hij heeft dus verbinding en bolle bak signaal….maar geen internet. Bij de wifi-verbindingen op mijn telefoon staat dan ook ‘verbonden’ maar er staat ook meteen achter ‘geen internet’. Dus weet niet meer waar ik de fout moet zoeken. Heb kpn ook al gebeld maar hebben er geen antwoord op.

    Hoop gewoon dat iemand dit herkent en weet hoe het is op te lossen.

    Als je nog tips hebt hoor ik het heel graag!

    Groetjes Ursula

    • Kan je jouw telefoon wel via WiFi met internet verbinden als je de repeater uitschakelt (uit het stopcontact haalt)?

    • hi , hij pakt het sgnaal van je repeater en zegt verbonden , wat ook klopt , alleen is je repeater verbonden met je router voor het i.p adres . probeer na een reset van beide apperaten of je met WPS kunt verbinden . Zorg dat ze vlak naast elkaar staan op het moment dat je tegelijkertijd de wps buttons indrukt en na een paar seconden loslaat , dan even hooguit een paar minuten wachten tot ze elkaar gevonden hebben , dan kan de repeater uit het stopcontact en elders op gewenste locatie weer geplaatst worden . Succes voor iedereen die deze info kan gebruiken .

 3. Had het zelfde probleem,ik stelde hem op ons eigen netwerk in, wel verbinding, maar geen internet.
  Bleek dat ik was vergeten het wachtwoord van de router in te vullen. Werkt als een speer.

 4. ik heb er ook een van de action gekocht maar zodra je een paar stappen buiten zet heb je geen Wifi

 5. Ik loop hier blijkbaar tegen hetzelfde probleem aan.
  Installatie werkt volgens de instructies, inloggen op het wifisignaal van de repeater lukt ook maar dan…
  Ik krijg de melding dat er geen verbinding met internet is.

  Ook brand er geen van de laatste drie lampjes.

  Al eens gereset opnieuw maar telkens dezelfde problemen.

  • Je bent er bijna!
   De verbinding van repeater naar je computer/tablet werkt dus prima maar… de Wifi repeater zelf heb je nog niet gekoppeld met je oorspronkelijke/eigen Wifi netwerk. Weet je zeker dat je de naam en het wachtwoord van jouw wifi-netwerk wel juist hebt ingevuld?

 6. Hoi, weet iemand hoe ik het wachtwoord kan wijzigen?
  Groetjes Isabel

  • Welk wachtwoord bedoel je Isabel?
   Voor de wifi-router staat het in de handleiding.

   • Voor de repeater, dit staat standaard op 12345678 maar ik wil dat graag wijzigen.
    Groetjes Isabel

    • Het staat in de handleiding. Dat wachtwoord moet je instellen als je de Wifi-router helemaal opnieuw instelt.
     Helaas kan dat niet makkelijk achteraf.
     Dus: reset die router en begin opnieuw, maar vul dan ook je gewenste wachtwoord in bij Network Name (2.4G SSID) en Network Name (5G SSID).
     Succes!

 7. Ik heb deze repeater ook gekocht bij de action. Heb hem goed geïnstalleerd. De WiFi zelf werkt goed met dit apparaat alleen via het internetkabel niet. Het is de bedoeling dat ik mijn digitale tv van KPN hierop aansluit. Helaas werkt dit niet. Iemand een tip misschien ?

  • Ik heb geen idee Erik.
   Je zal de Dymond in ieder geval in een andere modus moeten instellen. Maar verder geen idee.

   Hopelijk weet iemand anders het antwoord.

 8. Ik heb hem vandaag gekocht en via WPS verbonden aan mijn router. Vervelende vind ik dat ik het netwerk van de reporter moet kiezen om verbinding te maken en niet mijn bestaande netwerk wordt uitgebreid. Kan dit ook anders?

  • Ja dan kan ook anders Marco.
   Bij het instellen kan je de naam van het ge-Repeat-e netwerk naar eigen behoefte veranderen.
   Ik denk dus dat je het device moet resetten (zie handleiding) en dan opnieuw instellen. Voordat je de opdracht geeft om die instelling op te slaan moet je dan dus eerst een andere naam kiezen.

   • Fred, dus niet via WPS maar handmatig installeren. Lees echter in de handleiding dat als je met een apparaat verbinding wil maken met de repeater je het netwerk DYMOND WR03 moet selecteren en het bijbehorende wachtwoord moet gebruiken. Zal het eens op de handmatige manier gaan proberen.

    • Ik heb handmatig geïnstalleerd. Op die manier heb je meer instellingsmogelijkheden (zoals naam netwerk, soort beveiliging).
     Succes er mee Marco!

 9. Heb hem nu handmatig ingesteld en de netwerk ID’s en wachtwoorden gelijk gemaakt aan die van mijn router voor beide frequenties. Het lijkt erop dat het nu werkt. Top, en dat voor dit geld. Ga er morgen nog eentje halen om het bereik in de tuin te vergroten.

 10. Ik heb ook 1 maar het laden van van iets duurt langer dan bij een eigen netwerk heb het handmatig verbonden met lankabel. Maakt niet uit of ik in huis of buiten het huis plaats wel vol berijk

 11. Hallo,
  Ik heb hem ook gekocht maar kan mijn verbinding niet in de lijst vinden. Het is een verborgen router, maar ik weet de inlog……
  Help?

  • Oei, dan heb je een probleem Danicha.

   Als je router een web-interface heeft om de router te beheren kan je via die interface de naam van het Wifi-netwerk achterhalen.

   En als dat niet lukt kan je op YouTube vast wel een video vinden waarin wordt uitgelegd hoe je een verborgen Wifi netwerk kan opsporen.

   Meer oplossingen heb ik niet…

   Misschien iemand anders?

 12. De dymono wr03 wifi repeater zelf werkt prima, vandaag wilde ik hem even opnieuw installeren omdat ik de naam en het wachtwoord wilde aanpassen. Maar ik kom niet meer op de website die in de handleiding staat aangegeven. Als ik verbinding heb met de dymono 2.4, deze is de enige die ik kan vinden op mijn laptop. Kom ik niet op 192.168.10.1 . Enig idee hoe dit kan?

 13. Heb de dymono wr03 wifi repeater aangeschaft. Heb alles netjes geïnstalleerd. Wifi repeater de lampjes branden allemaal.
  Ook netjes de laptop aangemeld bij de dymono wr03 2,4. Vervolgens wordt netjes aangegeven dat er verbinding is. Volgens het icoontje van de internetverbinding heb ik een goede verbinding alle streepjes zijn aan. Maar de snelheid van de verbinding is ongelooflijk langzaam. Met de originele wifi verbinding heb ik sneller internet dan met de dymono wr03 wifi repeater. Heeft soms iemand een oplossing hiervoor?

  • Advies:
   1. Herstel de wifi-repeater naar fabrieksinstellingen.
   2. Stel de hem opnieuw in.
   3. Check of de verbinding nog steeds zo traag is.

   Zo ja: Breng de router dan terug naar de winkel, want dan lijkt het er op dat er iets aan de wifi-repeater mankeert.

   Succes!

 14. Gisteren ook zo’n ding bij de Action gehaald omdat mijn wifi adapter op de laptop niet meer helemaal kosher is en ik dus het laatste stuk bedraad aan wil sluiten. Werkt prima, je moet dan wel bij een handmatige installatie doen en opgeven dat het een client is ipv een repeater. ( Voor Erik 2017-07-23 at 20:54… )

  Toegang tot het installatieschermpje op 192.168.10.1 is eenmalig, zodra de installatie afgerond is kun je daar niet meer bij ( Esmeralda 2017-09-20 at 14:43 ) staat ook in de handleiding…

  http://www.speedtest.net geeft keurige resultaten dus ik ben voorlopig zeer tevreden

 15. Ik heb deze wifi versterker ook bij de action gekocht.

  Eigenlijk voor de playstation op zolder omdat het normale wifi signaal niet goed tot daar komt. Via de playstation werkt het prima niks op aan te merken. Netflix laad weet lekker snel.. via de telefoon is het echter anders.. laden duurt langeren sommige bijvoorbeeld snapchats kan ik niet eens openen.. ook het wifi netwerk van de router beneden is ineen keer heel langzaam.. iemand enig idee hoe dit kan?

 16. Dymond WR03 met bijgeleverd kabeltje op computer aangesloten (na kabeltje router los te hebben gemaakt) Filmpje you tube bekeken. Probeer scherm te vinden waar browser 192.168.10.1 en username en ww moet worden ingetypt maar weet dat niet te vinden. Wat doe ik verkeerd?

  • Wim, je moet je computer eerst verbinden met het Wifi-netwerk dat de Dymond maakt.
   Als dat gebeurd is kan je met de browser naar 192.168.10.1 gaan.
   De rest wijst zich vanzelf.

   Succes!

 17. goedendag,
  heb de repeater ook gekocht en probeer m te koppelen wat volgens mij ook gelukt is. ik heb een upc box en geen WPS knop dus heb de repeater via mijn laptop gekoppeld. Alle lampjes branden maar als ik m in het stopcontact stop in de kamer waar nodig dan doet de smart tv waar ik hem voor gekocht hebt nog niets. geen Netflix… geen internet verbinding blijft de tv aangeven….weet iemand wat ik fout doe?

  • Hi het is gelukt hoor. deed de tv verbinden met mijn eigen wifi maar moest met het dynamo …t werkt nu prima!

   • Top!
    Je ziet: het is redelijk eenvoudig om hem aan de praat te krijgen 🙂
    Veel plezier met je nieuwe aanwinst.

    • Goedemiddag,

     toch nog een vraag. Ik heb de repeater aangesloten en wifi met het dymond netwerk doet het goed op mijn smart tv. Ik heb nu wel problemen met mijn eigen wifi netwerk. Mijn telefoon springt normaal gesproken automatisch op mijn mijn eigen wifi als ik thusi ben alleen valt deze nu telkens uit terwijl ik dit voorheen nooit had. Kan dit komen door de wifi repeater? en zoja hoe zou ik dit kunnen oplossen?

     Gr,
     Bianca

     • Om vast te stellen of het door de dymond repeater komt moet je ‘m uit het stopcontact halen en kijken of het probleem daardoor verdwenen is. ALs het niet verdwijnt is er een ander apparaat in je huis dat stoort.
      Als het verdwenen is maar weer terug komt als je de repeater weer in gebruik hebt genomen (weer in stopcontact steken) betekent dat de repeater interfereert met je ‘gewone’ wifi-netwerk.
      Dat is op te lossen door voor één van de twee wifi-netwerken het kanaal waarop de Wi-Fi ‘draait’ te wijzigen.

      N.B. Handleiding van de Dymond Wireless router: http://www.dymondgroup.be/wp-content/uploads/2017/05/DymondWR03manualV03GBNLFDCZ.pdf

     • het komt echt door de wifi repeater. op moment dat ik deze uit het stopcontact haal doet de rest het weer prima. ik heb de handleiding zelf ook nog thuis liggen. zou je me kunnen vertellen welke stap ik moet volgen om van kanaal kan wijzigen? Ben een beetje leek op dit gebied. was al blij dat het me tot zover gelukt was.

  • Ik denk dat meer mensen met deze vraag zitten Bianca.
   Daarom heb ik er een instructiesetje voor gemaakt.
   Kijk op https://www.fredzelders.nl/2018/01/07/wifi-repeater-van-de-action-follow-up/

   • Hallo Fred,
    hartstikke bedankt voor de genomen moeite. ik heb het net geprobeerd met je stappen planmaar weet niet of ik alles goed heb gedaan. even een paar puntjes…wat ik al zei….ben een leek dus correct me if i’m wrong. Het kan heel goed zijn dat ik dingen verkeerd begrepen heb waardoor bepaalde stappen voor mij niet kloppen. ik heb de router gereset zoals aangegeven. daarna zeg je dat je de laptop moet uitloggen van je eigen wifi netwerk en inloggen op het wifi netwerk van de dymond. hoe doe je dit? of bedoel je het bijgeleverde snoertje in de router zetten en koppelen met laptop en dan op de dymond netwerk inloggen… ik val dus over het woord wifi daar je volgens mij geen wifi verbinding hebt nadat je hem gereset hebt. het wifi netwerk kwam trouwens ook niet omhoog toen ik scannen op wifi netwerk deed. ik kreeg pas verbinding nadat ik de snoer had gekoppeld met router en laptop. punt 2…je zegt inloggen op 196 pagina en dan inloggen met admin en ww 12345678….is dit niet gewoon admin/ admin? voor de rest heb ik alle stappen gedaan zoals je zei en bij channel van 2.4 stond deze al op 6 ipv 11 waar mijn eigen wifi channel op stond vond hem dus al redelijk ver van mijn eigen channel maar heb m toch maar gewijzigd naar 5. save gedrukt maar toen kreeg ik ook een melding dat ik hem moest rebooten omdat t anders niet zou werken. Dit heb ik in 1ste instantie ignored en terug gegaan maar bleef een rode melding krijgen dat wijzigingen niet toegepast werden zolang je niet op reboot geklikt had. ben toen terug gegaan via advanced en kopje basic weer geopenen en reboot gedaan. ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel en als het klopt kan je je bestand aanpassen voor de volgende leek. laat morgen weten of het inderdaad allemaal goed werkt. het lijkt er in ieder geval wel op omdat ik nu echt op mijn eigen wifi zit zonder dat deze iedere keer wegvalt. moet wel zeggen dat ik nu dicht bij de modem zit dus hou het nog even in de gaten.

    • Zo te zien heb je je er aardig doorheen geworsteld Bianca 😀
     En… met een positief resultaat!
     Misschien nóg slimmer om kanaal 2 te kiezen (dan liggen de gebruikte WiFi kanalen nog verder uit elkaar).

     Dank voor je feedback. Zeer gewaardeerd!

     Na een goed verlopen reset komen er twee voorgebakken WiFi netwerken in de lucht. Ik denk dat je de reset niet helemaal hebt uitgevoerd zoals beschreven in de handleiding.
     Daarom de reset procedure even in mijn eigen woorden:
     Om de router te resetten moet je hem in het stopcontact plaatsen en een minuut of zo wachten. Als hij is opgestart (duurt dus even) houd je de reset knop aan de zijkant (de knop die het dichtste bij de netwerk connector zit) 10 seconden ingedrukt. Dan loslaten en weer wachten totdat de router gereset is. Als de reset achter de rug is zie je op je laptop/tablet dat er twee WiFi netwerken bij zijn gekomen te weten DYMOND WR03 2.4G en DYMOND WR03 5G. Verbind je laptop/tablet met het 2.4GHz of het 5GHz netwerk.

     In de webinterface moet je inderdaad inloggen met admin en admin.
     Heb ik inmiddels gewijzigd in STAP 6 van het stappenplan.
     De Reboot had ik vergeten. Niet slim van mij. STAP 16 daarom ook aangepast.

 18. Hallo,
  Ik ben nieuw hier en ook helemaal een leek. Vorige week heb ik ook een Dymond repeater gekocht voor mijn pc op zolder.
  Ik heb een bbox 3 router van proximus. We hebben overal WiFi in huis behalve op mijn pc op zolder dus daarom deze repeater aangekocht.
  1. Via wps geprobeerd: alle lampjes branden op de repeater. Steek ik de repeater op zolder in het stopcontact naast de pc herkent de pc de repeater helemaal niet.
  2. Verbinding met bijgeleverd kabeltje: ik kan inloggen op de 196 pagina, dan heb ik je bijkomende handleiding gevolgd maar nog steeds geen verbinding met internet. De pc geeft aan dat er verbinding is met een LAN kabel maar dat is het dan ook.
  Ik geef het stilaan op want weet er geen raad meer mee.

  • Mijn advies: Toch NOG maar een keer de handleiding lezen en stap voor stap volgen. Als je die handleiding exact volgt is het zo gepiept.

 19. Hallo, ik heb net de Wi-Fi repeater gekocht bij action. Ik heb alle stappen doorlopen (met kabel via pc) en heb deze nu in de garage in het stopcontact gestopt. Ik heb mss een domme vraag nu maar welke lampjes moeten er branden? De eerste 2 minuten branden ze allemaal en nu enkel de eerste 4 of het eerste en de lampjes boven 2.4G en 5G. De 3 lampjes onder het Wi-Fi tekentje branden niet. Is dit normaal? Bedankt!

  • Hallo Isabel. Ik denk dat er iets niet klopt. Bij mij branden uiteindelijk alle lampjes. Sommige knipperen snel in het geval dat er een apparaat communiceert met de repeater.

   • Ik heb ondertussen de reparateur terug gereset en het opnieuw geïnstalleerd. Maar het is terug hetzelfde. Enkel de eerste 4 lampjes branden. De repeater zit in een stopcontact in de garage. Ik heb op die plaats 3 vd 4 ontvangstblokjes Wi-Fi op mijn gsm dus ik vermoed dat het signaal sterk genoeg is om de repeater hier te plaatsen. Kan ik de repeater gewoon uittrekken en in een ander stopcontact stoppen dochter bij de modem om het te testen of moet de verbinding dan terug opnieuw gemaakt worden met de modem? Alvast super bedankt voor uw hulp!!

    • Prima idee!
     Trek de repeater uit de wandcontactdoos en plug hem ergens in huis (dichter bij de Wifi/modem) weer in een contactdoos. Na een minuut of twee zou hij daar dan weer goed opgestart moeten zijn. De repeater onthoudt namelijk de instellingen die jij eerder hebt ingesteld.
     Succes!

     • Gelukt!! (Hopelijk blijven ze nu allemaal branden) en nogmaals super bedankt voor de info en snelle reactie!!!!

     • Top!
      Veel plezier met je repeater 😀

 20. Hallo Isabel. Ik denk dat er iets niet klopt. Bij mij branden uiteindelijk alle lampjes. Sommige knipperen snel in het geval dat er een apparaat communiceert met de repeater.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)