okt 022017
 

De flitser van de iPhone is best wel aardig maar heeft als onhebbelijkheid dat het licht rechtstreeks op het onderwerp valt. Het resultaat valt daarom vaak tegen, vooral als je probeert een portretfoto te schieten. 

Een aparte flitser (die getriggerd wordt door je iPhone op het moment dat je een foto neemt) kan uitkomst bieden. Met die aparte flitser kan je indirect belichten waardoor de ongewenste effecten voor een groot deel uitgesloten worden.

Ik heb een tip:

Als je -zoals ik- nog een oude iPhone met flits hebt liggen (in mijn geval een iPhone 4) dan kan je die als aparte lichtbron gebruiken. De “iPhone-slaaf”

  1. Zet op de iPhone waar je de foto mee wil schieten de flitser uit
  2. Open op de iPhone-slaaf het Bedieningspaneel en zet de zaklamp aan
  3. Richt hem zodanig dat je de gewenste scene hebt
  4. Componeer op de iPhone de gewenste scene
  5. Stel scherp en houd je vinger langer op het scherm totdat bovenin beeld “AE/AF-vergrendeling” verschijnt
  6. Stel de gewenste helderheid in (schuif zonnetje naar boven of beneden)
  7. Neem de foto
Klaar!
 
N.B. Je kan natuurlijk elke willekeurige smartphone (met een zaklamp-optie, of met een wit beeldscherm op maximale helderheid) als iPhone-slaaf gebruiken.
__________________________________________
P.S. Als je in de regio Oost-Brabant woont en je verlegen zit om persoonlijke hulp (één op één) met je Mac, iPad of iPhone, dan kan ik je helpen. Ik kom bij jou thuis om in alle rust en in jouw eigen tempo te helpen.
 

Alle details vind je op MacLessen
 

_______________ »  Download deze post als een e-book

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.